Service Design & Design Thinking

Metode inovatoare pentru servicii de impact

Designul de produs a fost întotdeauna un pilon central pentru organizațiile de producție. În schimb, serviciile oferite de organizații – fie că sunt adresate clienților finali, fie că sunt destinate utilizării interne – au fost, de multe ori, dezvoltate fără o metodologie bine definită, bazându-se mai degrabă pe intuiție sau pe soluții empirice.

Service Design reprezintă o abordare inovatoare de regândire a serviciilor organizaționale, schimbând perspectiva clasică: procesul pornește de la client (extern sau intern) spre organizație, nu invers. Această metodologie urmărește să optimizeze experiența clientului, transformând-o într-una excepțională. În același timp, aduce beneficii semnificative organizației: simplificarea structurii interne, eliminarea birocrației inutile și reducerea costurilor care nu contribuie direct la rezultate.

La baza Service Design stă Design Thinking, o metodă creativă și structurată de rezolvare a problemelor în organizații. Aceasta nu doar că ajută la identificarea nevoilor reale ale clienților, ci oferă și un cadru pentru generarea de soluții eficiente și inovatoare în procesul de redesign al serviciilor și proceselor interne.

Cursurile de Design Thinking, oferite în cadrul Design Thinkers Academy Eastern Europe, sunt recunoscute la nivel internațional, fiind certificate de prestigioasa Design Thinkers Academy. Aceste programe vă vor oferi instrumentele necesare pentru a transforma provocările organizaționale în oportunități reale de inovație și eficiență.

Cui se adresează?

Cursul se adresează în principal managerilor și persoanelor care se ocupă de designul de procese.

Obiective curs

  • Înțelegerea conceptelor cheie din Service Design și Design Thinking – procese, metode și mindset.
  • Însușirea unor metode de design de servicii bazate pe principii de bază din lumea designerilor
  • Experimentarea unui design de proces prin intermediul unei abordări iterative

Module curs

  • Ce este Service Design și cum proiectăm servicii eficiente?
  • Design Thinking ca principal instrument al Service Design
  • Combinarea și sumarizarea informațiilor obținute prin research. Triangulare
  • Modalități de utilizare a empatiei in Design Thinking
  • Mindmapping; Building Personas; Stakeholder Mapping
  • Customer Journey Mapping
  • Identifying Opportunity Areas & Pain points / Context Map
  • Ideation
  • The double diamond model
  • Priority mapping and business scenario
  • Brainwriting
  • Service Scenario / Prototyping / Iteration
  • Story telling

Cunoaște echipa

Adela Cristea

Managing Partner & Founder Ascent Group

Adela Cristea este managing partner al Ascent Group și totodată fondatorul grupului de firme. Adela a studiat Economia și Dreptul, la Universitatea de Vest din Timișoara, respectiv Universitatea Vasile Goldiș din Arad, iar de-a lungul anilor a urmat numeroase specializări la prestigioase universități din străinătate (Universitatea din Gent - Belgia, Universitatea Göttingen - Germania, National Democratic Institute - USA), inclusiv o specializare în Systems Thinking la Oxford University.

Experienţa Adelei este acumulată timp de peste douăzeci de ani, în special în domeniul manageriale şi cel al resurselor umane, în cadrul unor companii multinaţionale ca Unilever sau International Resources, precum şi în companii de consultanță cum sunt Archimedes Consulting Group şi Ascent Group.

În toți acești ani, Adela s-a implicat în numeroase proiecte de start-up de business, restructurări de întreprinderi, medieri de conflicte de muncă şi training, pentru companii multinaţionale şi locale din domenii diverse de activitate, atât în România cât şi în străinătate. Nu în ultimul rând, experiența Adelei include și 15 ani ca lector universitar.

Din 2017 Adela este și co-fondator al Design Thinkers Academy Eastern Europe, contribuind la dezvoltarea companiei într-un număr de peste 20 de țări din Europa de Est, Balcani și Asia Centrală.

Diana Simion

Senior trainer

Cu un background în cercetare, atât în mediul academic, cât și în marketing research, Diana are un doctorat în Științele Comunicării și expertiză ca facilitator în proiecte de Design Thinking și consultanță de brand.

Deschiderea interdisciplinară și curiozitatea de a explora și a conecta domenii de activitate diverse au făcut ca în ultimii 15 ani să se implice în proiecte de diagnoză și consultanță organizațională, soft skills training și dezvoltare personală, consultanță de brand, marketing research, Design Thinking, customer & employee experience, comunicare și marketing.

Diana este un explorator de cursă lungă, care în sălile virtuale sau fizice de training, dincolo de relevanța și claritatea conținutului, mizează mereu pe empatie și playfulness pentru ca orice context de învățare să fie o experiență care să hrănească nu doar curiozitatea, ci și zâmbetul participanților.

Ești interesat de acest curs?

Lasă-ne un mesaj cu detaliile tale de contact și câteva informații despre tine sau compania ta, iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp.

CLIENȚII ȘI PARTENERII NOȘTRI